Home arrow Jeugdopleiding arrow Jeugdopleiding arrow Leerlingenorkest Fanfare St. Blasius
Leerlingenorkest Fanfare St. Blasius Print

Sinds begin 2012 heeft Fanfare St. Blasius weer een echt leerlingenorkest.

In 2011 is ons succesvolle jeugdorkest opgeheven. Voor deze jeugd werd het aantal activiteiten van fanfare en jeugdorkest -  het overgrote deel van de jeugd was ook al lid van de ‘grote’ fanfare – te veel. Daarnaast was het niveau voor nieuw instromende leerlingen inmiddels veel te hoog geworden. We moesten weer terug naar de basis.

Fanfare St. Blasius is gelukkig nog steeds gezegend met een groot aantal leerlingen en daarom is er sinds begin 2012 weer een echt leerlingenorkest, bedoeld voor de beginnende leerlingen die nog geen deel uitmaken van het fanfareorkest.

Het leerlingenorkest wordt geleid door Nanda Claessens, tevens onze docent voor de trompet- en bugelsectie.

Image

Nanda is in 1986 geboren in Einighausen, waar zij op jonge leeftijd lid werd van de plaatselijke fanfare en bugel speelde. Op haar 16e besloot ze echter om verder te gaan in de muziek en stapte ze over op trompet. Uiteindelijk deed ze een opleiding aan het conservatorium te Maastricht met als hoofdvak trompet en hoofdvakdocent Benny Wiame.

Naast haar studie aan het conservatorium startte ze ook met dansen, toneelspelen, zingen, piano spelen en het geven van muzieklessen aan kinderen. In juni 2008 haalde ze haar diploma Bachelor of Music.

Kijk ook op www.nandaclaessens.nl voor meer info over Nanda.